Werkwijze

Werkwijze

De behandeling begint met een intake om samen met u uw klachten helder te krijgen. Vervolgens stellen we samen het behandelplan/behandeldoel op. 

Als GZ-psycholoog werk ik praktisch, oplossingsgericht en zoveel mogelijk vanuit uw huidige situatie. Dieperliggende oorzaken van uw problemen, die hun oorsprong vinden in het verleden, bespreken we alleen als ze veranderingen in uw huidige problematiek belemmeren. In de behandeling sluit ik zo veel mogelijk aan bij uw eigen probleemoplossend vermogen.

Wanneer er sprake is van een onverwerkt trauma of een andere onverwerkte ingrijpende gebeurtenis is EMDR vaak de meest geschikte behandelwijze.

Het kan nuttig zijn om tussen de sessies door contact te hebben, oefenopdrachten of informatie door te geven etc. Daarnaast kan E-health deel uitmaken van de behandeling.

In het begin van de behandeling zal het contact wekelijks of tweewekelijks zijn. Later kan de tijd tussen de gesprekken langer zijn. Vijf tot tien gesprekken zijn meestal voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen.

Ik maak gebruik van psychologische technieken afkomstig uit meerdere psychotherapeutische richtingen en kies die technieken die het beste bij u en uw klacht passen.

Zo maak ik gebruik van:

Cognitieve gedragstherapie
EMDR
Mindfulness technieken
ACT

Een consult duurt ongeveer 60 minuten.